Over De Ronde Venen Pas

Wat is De Ronde Venen Pas?

De Ronde Venen Pas is een nieuw, lokaal betaalmiddel waar je, als inwoner van De Ronde Venen, voordeel mee behaalt. Met De Ronde Venen Pas kun je zomaar honderden euro’s per jaar besparen. Gewoon door in je eigen gemeente je aankopen te doen.

Net zoals op je bankrekening, zet je voor gebruik geld op de pas: dit is jouw tegoed. Met dit betaalmiddel krijg je bij deelnemende winkels exclusieve korting, die je anders niet krijgt. De Ronde Venen Pas biedt niet alleen de consument voordeel. Want wanneer jij als consument geld bespaart betekent dit meer klandizie voor de deelnemende winkels, onze ondernemers.  

Het is mogelijk om het overgebleven tegoed op je pas ook weer terug te laten storten als je toch het gevoel hebt dat de pas niet voor jou is. Verder ook goed om te weten dat het tegoed dat je op je pas zet, elektronisch geld is. Het is daarmee 100% gegarandeerd en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Veilige gedachte toch?!

Daarom De Ronde Venen Pas

De pas is ontwikkeld om de lokale economie een boost te geven. Lokale winkelgebieden veranderen in een rap tempo. Winkels verdwijnen en er komen geen nieuwe winkels voor terug. Daar willen we met De Ronde Venen Pas verandering in brengen. Want wij geloven in de sociale functie van de lokale economie. Daar hebben jongeren hun eerste baantje, sponsort de fietsenwinkel de voetbalclub en is persoonlijk advies geen uitzondering. Het brengt mensen samen. Daarom mogen deze gebieden niet verdwijnen!

Kost De Ronde Venen Pas geld?

Ja, de pas kost geld. Om het mogelijk te maken zijn wij genoodzaakt om minimale kosten in rekening te brengen. Deze gaan niet van je eigen tegoed, maar van je bespaarde saldo af. Dus wanneer jij niets bespaart, worden er ook geen kosten in rekening gebracht. Na je eerste besparing wordt er € 1,- aan beheerkosten per maand van het door jou bespaarde bedrag afgeschreven. Deze kosten hebben we bewust zo laag mogelijk gehouden.

Wanneer jij geen bespaard saldo hebt, worden er ook geen kosten in rekening gebracht. Omdat de opwaardering via iDEAL gaat, wordt ons € 0,50 per opwaardering in rekening gebracht. We verdienen hier dus niks aan. Deze € 0,50 wordt - net als de genoemde één euro - van je bespaarde saldo afgeschreven. Mocht je om welke reden dan ook je tegoed van je pas terugwillen storten, dan kan dat natuurlijk. Net zoals andere partijen, rekenen we een vergoeding voor deze handmatige handeling: €7,50. Goed nieuws: we gaan dit proces automatiseren waardoor de kosten verlaagd worden.

 Voorbeeld betalen met De Ronde Venen Pas

besparing.png