Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over De Ronde Venen Pas? Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.  

De meest gestelde vragen

 • Kost De Ronde Venen Pas geld?

  Ja, De Ronde Venen Pas kost geld. Om de pas mogelijk te maken zijn wij genoodzaakt om minimale kosten in rekening te brengen. Deze gaan niet van je eigen tegoed, maar van je bespaarde saldo af. Dus wanneer jij niets bespaart, worden er ook geen kosten in rekening gebracht.

  Op het moment dat je de pas activeert op www.derondevenenpas.nl/activeer-pas, heb je een account bij De Ronde Venen Pas. Het hebben van dit account is geheel kosteloos. Ook wanneer je tegoed op je pas hebt gestort. Gebruik je de pas (nog) niet? Dan brengen we ook geen kosten in rekening.

  Beheerkosten
  Na je eerste besparing wordt er € 1,- aan beheerkosten per maand van het door jou bespaarde bedrag afgeschreven. Deze kosten hebben we bewust zo laag mogelijk gehouden. Wanneer jij geen bespaard saldo hebt, worden er ook geen kosten in rekening gebracht.

  Opwaardeerkosten
  Het opwaarderen van De Ronde Venen Pas gaat via iDEAL en kost € 0,50. Deze € 0,50 wordt - net als de genoemde één euro - van je bespaarde saldo afgeschreven. Dit gaat om 50 cent per keer dat je geld op je pas zet. Dus NIET per keer dat je iets koopt.

  Goed om te weten: deze 50 cent is niet voor ons, dit is het exacte bedrag dat ons ook in rekening wordt gebracht voor de opwaardering. Wij zouden het liever niet in rekening brengen, maar voor de goede orde; we verdienen hier dus niets aan. Die 50 cent wordt – net als die 1 euro - van je bespaarde tegoed afgeschreven. Je hebt dan al meer voordeel behaald dan het je “kost”.

  Tegoed terugstorten
  Mocht je om welke reden dan ook je tegoed van je pas terug willen storten, dan kan dat natuurlijk. Net zoals andere partijen, rekenen we een vergoeding voor deze handmatige handeling: €7,50. Goed nieuws: we gaan dit proces automatiseren waardoor de kosten verlaagd worden.

 • Kan ik het geld ook weer van mijn pas laten halen?

  Het is geen probleem om het tegoed dat je zelf op De Ronde Venen Pas hebt gestort weer terug te ontvangen. Wel dienen wij hier € 7,50 (zeven euro en vijftig cent) als administratiekosten voor te berekenen aangezien het om een handmatige handeling gaat. Tenzij De Ronde Venen Pas niet meer beschikbaar is in de gemeente. In dat geval storten wij uw tegoed terug op dezelfde bankrekening waarmee u de pas heeft opgewaardeerd. Goed nieuws: we gaan dit proces automatiseren waardoor de kosten verlaagd worden. 

 • Hoe stort ik geld op mijn pas?

  Via iDeal zet je eenvoudig, veilig en snel een zelfgekozen bedrag op de pas. Je activeert eerst je De Ronde Venen Pas en logt in. Vervolgens kun je in het account overzicht via de knop 'Saldo opwaarderen' een zelfgekozen bedrag op de pas zetten. Je wordt automatisch doorverwezen naar de betaalpagina, waarop je de betaling direct kunt voldoen. Na bevestiging van de betaling zullen wij het tegoed op je pas opwaarderen.

  Het opwaarderen van De Ronde Venen Pas gaat via iDEAL en kost € 0,50. Deze € 0,50 wordt van je bespaarde saldo afgeschreven. Dit gaat om 50 cent per keer dat je geld op je pas zet. Dus NIET per keer dat je iets koopt.

  Het geld op de pas is elektronisch geld en daarmee 100% gegarandeerd en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Wil je het geld weer van je pas afhalen? Dat is ook mogelijk alleen worden er wel kosten in rekening gebracht, neem daarvoor contact met ons op.

 • Waar kan ik terecht met vragen over De Ronde Venen Pas?

  Staat je vraag er niet bij? Of heb je een opmerking over De Ronde Venen Pas? Neem dan contact met ons op. We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 088 538 70 28 of per e-mail: info@betaallokaal.nl

 • Hoe kan ik als ondernemer meedoen met De Ronde Venen Pas?

  Graag komen we met je in gesprek om te kijken hoe we samen kunnen werken. Hoe meer lokale ondernemers er mee doen, hoe leuker het wordt voor iedereen. Je kunt telefonisch contact opnemen via 088 538 70 28 of per e-mail: info@betaallokaal.nl. Wij vertellen je graag meer over De Ronde Venen Pas. Wil je weten waarom jij als ondernemer mee moet doen met De Ronde Venen Pas? Bekijk hier het verhaal van Betaal Lokaal en dat van de lokale ondernemers.

 • Hoe activeer ik mijn De Ronde Venen Pas?

  Heb je ook een De Ronde Venen Pas in je brievenbus gehad? Of heb je een pas opgehaald bij één van de deelnemende winkeliers? Zet dan snel tegoed op je pas zodat ook jij geniet van alle voordelen die De Ronde Venen Pas biedt!

  Eenvoudig en snel je pas activeren in 4 stappen

  1. Maak je persoonlijke account aan
  2. Registreer je pasnummer en klik op activeren
  3. Bepaal zelf hoeveel tegoed je op de pas zet
  4. Veel plezier met besparen in De Ronde Venen


  Klik hier om je pas direct te activeren.

 • Bij welke winkeliers kan ik met De Ronde Venen Pas besparen?

  Het actuele aanbod vind je op de pagina deelnemers. Hier zie je direct bij welke partners je voordeel ontvangt door te betalen met De Ronde Venen Pas. Het doel: dat jij dit jaar bij 150 bedrijven in de gemeente met De Ronde Venen Pas kunt betalen. Bezoek onze website regelmatig, want er komen steeds meer nieuwe partners met exclusief voordeel bij!

 • Wat is de Ronde Venen Pas?

  De Ronde Venen Pas is een nieuw, lokaal betaalmiddel waar je, als inwoner van De Ronde Venen, voordeel mee behaalt. Met De Ronde Venen Pas kun je zomaar honderden euro’s per jaar besparen. Gewoon door in je eigen gemeente je aankopen te doen.

  Net zoals op je bankrekening, zet je voor gebruik geld op de pas: dit is jouw tegoed. Met dit betaalmiddel krijg je bij deelnemende winkels exclusieve korting, die je anders niet krijgt. De Ronde Venen Pas biedt niet alleen de consument voordeel. Want wanneer jij als consument geld bespaart betekent dit meer klandizie voor de deelnemende winkels, onze ondernemers.  

  De Ronde Venen Pas wordt uitgebracht door het Mijdrechtse bedrijf Betaal Lokaal. Het door de pashouder zelf gestorte tegoed op de betaalpas is elektronisch geld en daarmee 100% gegarandeerd en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM. 

Overige vragen

 • Ik krijg mantelzorgwaardering via De Ronde Venen Pas, wat nu?

  Heb je een (groene) De Ronde Venen (Mantelzorg)Pas? Dan kun je gewoon betalen met jouw tegoed bij alle deelnemende partners. Je huidige saldo blijft hetzelfde, hier is geen verandering in aangebracht. Voor vragen over mantelzorg kun je terecht bij Mantelzorg De Ronde Venen. Heb je vragen over de (Mantelzorg)Pas? Neem dan contact op met de klantenservice van Betaal Lokaal (bij u wellicht bekend als GROUPCARD) via service@betaallokaal.nl.

  Let op! Door de vernieuwde website is het helaas nodig om opnieuw uw pas te activeren wanneer je online je saldotegoed wilt bekijken. Dit kun je als volgt doen:

  • Ga naar betaallokaal.nl/activeren.
  • Let op dat je het juiste 19-cijferig pasnummer invult bij ‘Pasnummer’. Hiervoor dien je de vooraf ingestelde cijfercombinatie in het tekstveld te verwijderen.
  • Nadat je de gevraagde gegevens hebt ingevuld, druk je op de knop ‘Activeren’.
  • Je ontvangt daarna een activatielink via e-mail. Vergeet hierbij niet de spamfolder te bekijken, omdat er een link in de activatiemail staat kan deze mail helaas als spam beoordeeld worden.

   

 • Hoeveel bedraagt het maximaal opwaardeerbedrag van De Ronde Venen Pas?

  Wanneer je je De Ronde Venen Pas gaat opwaarderen, weet dan dat het maximaal opwaardeerbedrag € 1000,- in totaal is. Het is dus niet mogelijk om op één moment een zelfgestort bedrag van meer dan € 1000,- op je De Ronde Venen Pas te hebben staan.

 • Hoe zit het met de opwaardeerkosten, wanneer ik mijn pas opwaardeer?

  Het opwaarderen van De Ronde Venen Pas gaat via iDEAL en kost € 0,50. Deze € 0,50 wordt - net als de genoemde één euro - van je bespaarde saldo afgeschreven. Dit gaat om 50 cent per keer dat je geld op je pas zet. Dus NIET per keer dat je iets koopt.

  Goed om te weten: deze 50 cent is niet voor ons, dit is het exacte bedrag dat ons ook in rekening wordt gebracht voor de opwaardering. Wij zouden het liever niet in rekening brengen, maar voor de goede orde; we verdienen hier dus niets aan. Die 50 cent wordt – net als die 1 euro - van je bespaarde tegoed afgeschreven. Je hebt dan al meer voordeel behaald dan het je “kost”.

  Wist je dat je bij elke transactie met je pinpas ook transactiekosten betaalt? De meeste partijen verwerken dit zonder dat je het ziet. Wij kiezen ervoor om zo sociaal en transparant mogelijk te zijn, waardoor je weet waar je aan toe bent. En wanneer je bedenkt dat je bij de meeste partners 5 tot 10% korting ontvangt op je aankoop, heb je het voordeel er zo uit. Je kunt de opwaardeerkosten wel zo laag mogelijk te houden door gelijk genoeg tegoed op de pas te zetten, dan hoef je minder vaak op te waarderen.

 • Waar kan ik een De Ronde Venen Pas aanvragen?

  In maart hebben 18.000 huishoudens in de gemeente De Ronde Venen, de pas ontvangen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je een extra pas wilt aanvragen. Dit kan zijn voor een familielid, maar ook omdat je wellicht de pas bent verloren of deze tijdens het gebruik stuk is gegaan. In deze gevallen kun je dan hier eenvoudig en snel het online formulier invullen voor een GRATIS nieuwe pas.

  Vanaf het moment dat je geld op je pas zet, wordt er maandelijks € 1,- aan beheerkosten in rekening gebracht om De Ronde Venen Pas mogelijk te kunnen maken. In feite kost dit je dus niets, omdat de beheerkosten alleen maar af worden gewaardeerd van het door jou bespaarde bedrag.

 • Waarom is de pas ontwikkeld?

  De Ronde Venen Pas is ontwikkeld om de lokale economie een boost te geven. Lokale winkelgebieden veranderen snel: winkels sluiten en er komen geen nieuwe winkels voor terug. Daar willen wij verandering in brengen. Want wij geloven in de sociale functie van de lokale economie. Daar hebben jongeren hun eerste baantje, sponsort de fietsenwinkel de voetbalclub en is persoonlijk advies geen uitzondering. Het brengt mensen samen. Daarom mogen deze gebieden niet verdwijnen!

  Samen gaan wij de aankopen weer naar de lokale ondernemer brengen, in plaats van naar de zoveelste grote webshop. Dat doen we door voordeel & gemak te bieden. Geen gedoe met kortingscodes of stapels klantenkaarten. De Ronde Venen Pas geeft korting op elke uitgave.

 • Wie zijn de bedrijven achter De Ronde Venen Pas?

  De Ronde Venen Pas is een samenwerkingsverband van lokaal bekende organisaties; GROUPCARD BV uit Aalsmeer en Loyals Online BV uit Mijdrecht. Samen hebben zij Betaal Lokaal BV opgericht. Hieruit is De Ronde Venen Pas ontstaan, om zo de lokale economie te activeren en stimuleren. Betaal Lokaal is gevestigd in Mijdrecht. In Dock 15, het gebouw van Loyals Online BV.

  Het zeer populaire 0297.nl zal fungeren als communicatiepartner voor De Ronde Venen Pas. Ook met De Groene Venen zal nauw worden samengewerkt. Het initiatief De Ronde Venen Pas wordt ondersteund door gemeente De Ronde Venen.